![Carciofi stufati Carciofi stufati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/536dea1d-ab78-4de0-91c9-d46d30025e54/Derivates/a77961e6-3560-47cb-99b2-58411d1f91c6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di taralli
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 pizzico di timo secco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di cuori di carciofo a spicchi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 12.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di agnello ripieno sottovuoto con contorno di agretti
3h 45min
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1h
Carciofi trifolati
30min
Contorno di carciofi alla menta
1h 10min
Peperoni con capperi
40min
Carciofi ripieni
50min
Carciofi alla maremmana
40min
Contorno di verza
35min
Melanzane trifolate
40min
Zucchine alla menta
30min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Broccoli alla siciliana con olive
40min