Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di anelli di totano
- 80 g di vino bianco secco
- 250 g di passata di pomodoro
- 80 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie con i piselli
40 мин.
Polpetti affogati
45 min
Calamari alla marchigiana
35 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 мин.
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 мин.
Pescatrice ai pomodorini
1 godz.
Seppioline al vino bianco
25min
Anelli di totano su crema di piselli
40 мин.
Moscardini al limone
30 min
Calamari in umido
55 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 мин.
Calamari alla napoletana
40 мин.