Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (150-200 g każdy)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
200 g ryżu basmati
-
1000 g wody
-
200 g fasoli edamame, mrożonej
-
3 - 4 ogórki gruntowe obrane lub nieobrane, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
-
7 łyżek sosu sojowego
-
60 g oleju sezamowego plus 1 łyżka
-
3 łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
60 g oliwy z oliwek
-
3 łyżki octu ryżowego
-
3 łyżki miodu
-
2 awokado dojrzałe, pokrojone w 0,5 cm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1699.4 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2792.6 kJ /
667.4 kcal
Tłuszcz
40.6 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
47.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hity 2025
8 Przepisów
Polska
Polska