
Wersje kompatybilne
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g płatków owsianych, górskich
lub 100 g płatków owsianych, błyskawicznych - 400 g różyczek kalafiora
- 1 łyżeczka soli
- 130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy ze szczypiorkiem, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
- 100 - 125 g kostek boczku
- 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
- 150 g bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry
- 4 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 416.9 kcal / 1744.3 kJ
- Białko
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 31.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Sód
- 1056.8 mg