Urządzenia i Akcesoria
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
100 g płatków owsianych, błyskawicznych100 g płatków owsianych, górskich
-
400 g różyczek kalafiora
-
1 łyżeczka soli
-
130 g serka kremowego twarogowego, Hochland®, Kanapkowy ze szczypiorkiem, podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
-
100 - 125 g kostek boczku
-
80 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
150 g bakłażana pokrojonego w 5 mm plastry
-
4 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1056.8 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1744.3 kJ /
416.9 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Węglowodany
31.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Mięsna terrina z kaczką, kurczakiem i wiśniami
9 godz. 30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min