Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
TM6 TM5

Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem

4.2 (48 ocen)

Składniki

  • 100 g płatków owsianych, górskich
    lub 100 g płatków owsianych, błyskawicznych
  • 400 g różyczek kalafiora
  • 1 łyżeczka soli
  • 130 g serka kremowego, twarogowego, Hochland®, Kanapkowy ze szczypiorkiem, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 100 - 125 g kostek boczku
  • 80 g czerwonej cebuli, pokrojonej w 5 mm piórka
  • 150 g bakłażana, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1744.3 kJ / 416.9 kcal
Białko
13.9 g
Węglowodany
31.4 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
11.9 g
Błonnik
5.5 g
Sód
1056.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy