Urządzenia i Akcesoria
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Placki ze spiralizowanych batatów
-
600 - 700 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka roztrzepane
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki skrobi ziemniaczanej2 łyżki skrobi kukurydzianej
-
2 - 3 łyżki oleju do smażenia
Burgery z indyka
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej ilość do smażenia
-
8 łyżek guacamole (patrz wskazówka)
-
4 plastry sera cheddar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
958.1 mg
Białko
36.1 g
Kalorie
1804.4 kJ /
431.3 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Wysokobiałkowa rolada z serka wiejskiego z indykiem i pieczarkami
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM5)
40 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1 godz. 20 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min