Urządzenia i Akcesoria
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
Składniki
Dip kolendrowy
-
50 g kolendry, świeżej liści, łodyg i korzeni, pokrojonych na 2-3 cm kawałki (ok. 2 pęczki, patrz wskazówka)
-
½ - 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g jogurtu greckiego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
Cebulowe racuszki (bhajis)
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 zielonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 g liści kolendry, świeżych
-
100 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka i wariant)
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¾ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka czarnej gorczycy (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka nasion kozieradki (opcjonalnie) mielonych
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g wody
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM6, TM7)
50 min
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min