
Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
500 - 600 g ziemniaków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 4-5 łyżek
-
6 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
296.3 kcal /
1239.6 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
317.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Kremowy dip z fety
5 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Ryż z mielonym mięsem i olejem chili po syczuańsku
1 godz. 5 min
Kalafior tikka masala
30 min