
Urządzenia i Akcesoria
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 sztuk
Składniki
Orzechowy majonez
-
250 g oleju arachidowego
-
1 jajko o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Hot-dogi
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
70 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
250 g miąższu mango, świeżego pokrojonego w 5 mm kostkę
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g słodkiego sosu chili
-
1 łyżeczka sosu rybnego
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżeczka sól
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
-
6 parówek o wysokiej zwartości mięsa
-
6 bułek do hot-dogów (patrz wskazówka)
-
liście szpinaku baby, świeże do podania
-
kiełki fasoli mung, świeże do dekoracji
-
ryż preparowany (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1416 mg
Białko
14 g
Kalorie
2366 kJ /
566 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Babeczki z serem brie, dżemem malinowym i sosem chili
2 godz. 25 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Shakshuka z patelni
50 min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35 min
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min