Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem

Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem

4.7 63 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 sztuk

Składniki

Orzechowy majonez
  • oleju arachidowego
    250 g
  • jajko o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
    1
  • musztardy
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu cayenne, mielonego
    ¼ łyżeczki
Hot-dogi
  • cebuli przekrojonej na pół
    30 g
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
    70 g
  • kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    5 g
  • miąższu mango, świeżego pokrojonego w 5 mm kostkę
    250 g
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • słodkiego sosu chili
    20 g
  • sosu rybnego
    1 łyżeczka
  • sosu sojowego
    1 łyżka
  • sól
    1 łyżeczka
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    15 g
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
    2
  • parówek o wysokiej zwartości mięsa
    6
  • bułek do hot-dogów (patrz wskazówka)
    6
  • liście szpinaku baby, świeże do podania
  • kiełki fasoli mung, świeże do dekoracji
  • ryż preparowany (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 566 kcal / 2366 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1416 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...