Urządzenia i Akcesoria
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
Składniki
Orzechowy majonez
-
250 g oleju arachidowego
-
1 jajko o temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki musztardy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Hot-dogi
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
70 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
250 g miąższu mango, świeżego pokrojonego w 5 mm kostkę
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g słodkiego sosu chili
-
1 łyżeczka sosu rybnego
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 łyżeczka sól
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane
-
6 parówek o wysokiej zwartości mięsa
-
6 bułek do hot-dogów (patrz wskazówka)
-
liście szpinaku baby, świeże do podania
-
kiełki fasoli mung, świeże do dekoracji
-
ryż preparowany (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 Min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 Min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 Std.
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 Std.
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 Std. 15 Min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 Std. 45 Min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 Std. 20 Min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 Std. 30 Min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 Std.
Chlebki naan z kalafiorem i ciecierzycą, dipem z fety i matcha tahini
1 Std. 20 Min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 Min
Pity z patelni z hummusem i warzywami
2 Std. 20 Min