Filet Wellington

Filet Wellington

4.6 170 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Rinderfiletsteak am Stück
    1000 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    1 Msp.
  • Butterschmalz
    50 g
    50 g Öl
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Petersilie (opcjonalnie) ohne Stiele
    ½ Bund
  • Tomaten geviertelt, entkernt
    120 g
  • Champignons große halbiert
    300 g
  • Paniermehl
    25 g
  • Blätterteig aus dem Kühlregal (24 x 42 cm), z.B. von Tante Fanny
    1 Pck.
  • Ei getrennt
    1
  • Milch
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 31 g
Kalorie 1554 kJ / 372 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...