Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Rinderfiletsteak am Stück
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Msp. Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
-
50
g Butterschmalz
lub 50 g Öl - 80 g Zwiebeln, halbiert
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 120 g Tomaten, geviertelt, entkernt
- 300 g Champignons, große halbiert
- 25 g Paniermehl
- 1 Pck. Blätterteig aus dem Kühlregal (24 x 42 cm), z.B. von Tante Fanny
- 1 Ei, getrennt
- 1 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1554 kJ / 372 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammfilets im Bärlauchbiskuit
1 Std.
Gefüllte Roastbeef-Röllchen
30 Min
Ochsenkoteletts mit Zwiebel-Senf-Kruste
40 min
Vitello Tonnato
48h
Filet Wellington mit Maronen
1 Std.
Schweinefilet im Zucchinimantel
1 Std. 15 Min
Focaccia mit Salsiccia
2h
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 Std. 20 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 godz. 30 min
Rinderfilet im Speckpäckchen
50min
Kalbsmedaillons mit Sauce Béarnaise und Fingermöhren
1 Std.
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min