Pasta with Beetroot Sauce and Feta Cheese

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • olive oil
    15 g
  • brown onion cut in wedges
    80 g
    80 g red onion, cut in wedges
  • cooked beetroot cut in pieces
    150 g
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    25 g
  • shelled walnuts
    25 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • water
    1000 g
  • rigatoni pasta (see tip)
    150 g
  • feta cheese to garnish
    200 g
  • fresh dill to garnish
    5 sprigs
  • halved walnuts broken in pieces
    10

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 portions

Sód 5759.7 mg
Białko 60.6 g
Kalorie 7223.6 kJ / 1726.5 kcal
Tłuszcz 103.1 g
Błonnik 15.7 g
Tłuszcz nasycony 35.9 g
Węglowodany 151 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...