Wersje kompatybilne
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Cauliflower
- 1 cauliflower (approx. 650-700 g), cut in small florets
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt, plus 1 tsp for cooking pasta
- 1 pinch ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 50 g blanched hazelnuts
- 1200 g water, for cooking pasta
- 300 g dried pasta, orecchiette shape
Brown Butter Sauce
- 150 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 150 g double cream
- 1 tsp garlic powder
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 652 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1h 20min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Middle Eastern Aubergine Pies
2h
Baked Spinach and Cheese Strata
9 godz. 45 min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h