Wersje kompatybilne
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted Cauliflower
- 1 cauliflower (approx. 650-700 g), cut in small florets
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt, plus 1 tsp for cooking pasta
- 1 pinch ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil
-
100
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 50 g blanched hazelnuts
- 1200 g water, for cooking pasta
- 300 g dried pasta, orecchiette shape
Brown Butter Sauce
- 150 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 150 g double cream
- 1 tsp garlic powder
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 652 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2sa
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Risotto with Broccoli Rabe
30 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h