Wersje kompatybilne
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 1000 g passata
- 20 g fresh basil leaves, torn in pieces
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g cavolo nero
- 400 g fresh wild mushrooms
Rocket Walnut Pesto
- 150 g olive oil
- 150 g rocket leaves
- 55 g walnuts
- 15 g lemon juice
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch dried chilli flakes
Vegan Béchamel Sauce
- 500 g soya milk
- 50 g plain flour
- 50 g vegan margarine
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
Finalisation
- 9 dried lasagne pasta sheets (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2069.1 kJ / 494.5 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 594.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1h
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 Std. 5 Min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Vegan Aubergine Rolls
11h 15min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1h
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min