Urządzenia i Akcesoria
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 portions
Składniki
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
dairy-free milk of choice (unsweetened)80 g
-
dairy-free spread (eg. dairy-free margarine)50 g
-
caster sugar½ tsp
-
salt1 tsp
-
olive oil1 tsp
-
white button mushroom, fresh halved200 g
-
garam masala1 Tbsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
ground turmeric¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1209.7 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1061.6 kJ /
253.7 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 Min
Vegetarian Chilli
35 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Chick Pea Curry
35 Min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min