Wersje kompatybilne
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 80 g dairy-free milk of choice (unsweetened)
- 50 g dairy-free spread (eg. dairy-free margarine)
- ½ tsp caster sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp olive oil
- 200 g white button mushroom, fresh, halved
- 1 Tbsp garam masala
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1061.6 kJ / 253.7 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1209.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Indian vegetable curry
50 min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 godz. 45 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 Std.
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min