Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g couscous
-
1
heaped tsp beef stock paste, homemade (see tip)
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) (see tip) - 250 g water
- 30 g extra virgin olive oil
- 2 ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 250 g courgettes, cut in pieces (3 cm)
- 100 g brown onions, quartered
- 250 g beef mince, broken in pieces
- 3 tsp ras el hanout (see tip)
- 10 g vegetable oil
- 20 g white wine vinegar, plus extra to taste
- ½ cucumber, peeled into ribbons, for garnishing (opcjonalnie)
- ground black pepper, to taste
- 4 Tbsp Greek yoghurt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757.3 kJ / 420 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1962.2 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40min
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM6)
30min
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)
45min
Cauliflower Rice with Crunchy Peanut Sauce and Vegetables
40min
Buddha Bowl with Chicken (TM5)
1 Std.
Prawn and Vegetable Rice
1 Std. 10 Min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min