Aubergine and Lentil Salad

4.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • aubergine cut in pieces (1-2 cm)
    380 g
  • red onion sliced (0.5 cm)
    80 g
  • red pepper cut in pieces (1-2 cm)
    100 g
  • chilli powder
    3 - 4 pinches
    3 - 4 pinches dried chilli flakes
  • fine sea salt
    1 tsp
  • honey
    2 tsp
  • olive oil plus extra for greasing
    2 ½ Tbsp
  • lentils pre-cooked
    240 g
  • fresh mixed herbs (e.g. parsley, coriander, mint)
    1 bunch
  • garlic clove
    1
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • white wine vinegar
    20 g
  • water
    20 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • olive oil
    25 g
  • raisins
    1 - 2 Tbsp
  • halloumi cheese
    200 g
  • dried mint
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 544.5 kcal / 2278.3 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 56.9 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 1068.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...