Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g aubergines, cut in pieces (5 cm)
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 cm)
- 300 g red peppers, cut in pieces (5 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 10 g
- 3 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 150 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 1000 g passata
- ½ tsp caster sugar
- 40 g fresh basil leaves, torn in pieces
- 45 g pine nuts
- 180 g sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 15 g nutritional yeast flakes
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch dried chilli flakes
- 180 g extra virgin olive oil
- 50 g dairy-free spread, plus extra for greasing
- 50 g plain flour
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
- 500 g soya milk, unsweetened (see tip)
- 9 dried lasagne pasta sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3261.7 kJ / 779.6 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1343.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2hod. 5min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min