Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g aubergines, cut in pieces (5 cm)
- 300 g courgettes, cut in pieces (5 cm)
- 300 g red peppers, cut in pieces (5 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 10 g
- 3 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 150 g onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 1000 g passata
- ½ tsp caster sugar
- 40 g fresh basil leaves, torn in pieces
- 45 g pine nuts
- 180 g sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 15 g nutritional yeast flakes
- 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch dried chilli flakes
- 180 g extra virgin olive oil
- 50 g dairy-free spread, plus extra for greasing
- 50 g plain flour
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
- 500 g soya milk, unsweetened (see tip)
- 9 dried lasagne pasta sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3261.7 kJ / 779.6 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 74.9 g
- Tłuszcz
- 49.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1343.9 mg
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1hod. 45min
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1óra
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30p
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30p
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45p
Massaman Curry with Jasmine Rice
1óra
Satay Tofu Kebabs
1hod. 5min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45p
Vegan Lentil Lasagne
2h 20 min
Mexican Quinoa Salad
30p
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 Std. 5 Min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50p