Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buckwheat Pasta
- 150 g water
- 300 g buckwheat flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp fine sea salt
Veggie Ragout
- 1 garlic clove, sliced
- 30 g olive oil
- 50 g onion, cut in pieces (2 cm)
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 50 g carrots, cut in pieces (1 cm)
- 50 g courgette, cut in pieces (2 cm)
- 1 ½ - 2 tsp salt, to taste
- 400 g passata
- 100 g water, plus extra for cooking pasta
- 200 g tinned lentils, drained
- 1 pinch ground black pepper
- 5 fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1797.4 kJ / 429.6 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 14.3 g
- Sód
- 1223 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14 Std. 45 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 godz.
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min