Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buckwheat Pasta
- 150 g water
- 300 g buckwheat flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp fine sea salt
Veggie Ragout
- 1 garlic clove, sliced
- 30 g olive oil
- 50 g onion, cut in pieces (2 cm)
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 50 g carrots, cut in pieces (1 cm)
- 50 g courgette, cut in pieces (2 cm)
- 1 ½ - 2 tsp salt, to taste
- 400 g passata
- 100 g water, plus extra for cooking pasta
- 200 g tinned lentils, drained
- 1 pinch ground black pepper
- 5 fresh basil leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1797.4 kJ / 429.6 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 75.5 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 14.3 g
- Sód
- 1223 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45p
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30p
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1óra 15p
Vegetarian Chilli
35p
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30p
BBQ Jackfruit Burritos
45p
Potato Soup with Parsley Pesto
30p
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 godz. 25 min
Pasta with Vegetable Ragout
45p
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20 min