Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp sunflower oil
- 200 g mixed grains (e.g. bulgar wheat, red rice, millet) (see tip)
- 1 dried bay leaf
- ½ cucumber, deseeded, cut in pieces (approx. 150 g)
- 100 g spring onions, sliced (2-3 cm)
- 75 g red peppers, cut in pieces
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g extra virgin olive oil
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 pinch ground black pepper
- 150 g cooked beetroot, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 706 kJ / 169 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 Min
Balsamic Spelt Salad
20 Min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Creamy White Beans and Leeks
20 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
White Bean Salad
5 Min
Veggie 'Burritos'
20 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Aubergine and Tomato Pasta
45min