Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp sunflower oil
- 200 g mixed grains (e.g. bulgar wheat, red rice, millet) (see tip)
- 1 dried bay leaf
- ½ cucumber, deseeded, cut in pieces (approx. 150 g)
- 100 g spring onions, sliced (2-3 cm)
- 75 g red peppers, cut in pieces
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 60 g extra virgin olive oil
- 10 g fresh coriander leaves
- 1 pinch ground black pepper
- 150 g cooked beetroot, diced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 706 kJ / 169 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Balsamic Spelt Salad
20 Min
Beetroot and Kale Pizza
2h
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 Min
Sweet Potato and Spinach Cakes
30 Min
Beetroot Salad
10 Min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Sweet Potato Curry
30 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Quinoa and Lettuce Salad
30 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min