Wersje kompatybilne
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp cumin seeds
- 30 g vegetable oil
- 400 g courgettes, diced (2 cm)
- 2 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 700 g butternut squash, peeled, cut in pieces (5 cm)
- 1 tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 4 Tbsp extra virgin olive oil
- 250 g quinoa
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 480 g water
- 5 spring onions, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2194.2 kJ / 524.4 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 1189.1 mg
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 Min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Pasta alla Nerano
40min
Mexican Quinoa Salad
30 Min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 Std. 45 Min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min