
Urządzenia i Akcesoria
Sushi donuty
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
-
ryżu do sushi260 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia1200 g
-
octu ryżowego2 łyżki
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
awokado (150-200 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
olej sezamowy do natłuszczenia
-
wędzonego łososia w plastrach100 g
-
warzywa i/lub owoce, mieszane np. ogórek, rzodkiewki, marchewka, awokado, pomidorki koktajlowe, mango, do dekoracji
-
wodorostów nori pokrojony w paski (ok. 7 x 1 cm)1 płat
-
ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie) do dekoracji1 łyżka
-
sos sojowy do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
158.5 kcal /
663.2 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
27.6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
382.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Cukier malinowy
5 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min