Sushi donuty

Sushi donuty

3.9 8 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 sztuk

Składniki

  • ryżu do sushi
    260 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
    1200 g
  • octu ryżowego
    2 łyżki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • awokado (150-200 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • olej sezamowy do natłuszczenia
    olej, do natłuszczenia
  • wędzonego łososia w plastrach
    100 g
    100 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, lub tuńczyka, świeżego, jakości sashimi, pokrojonego w plastry (patrz wskazówka)
  • warzywa i/lub owoce, mieszane np. ogórek, rzodkiewki, marchewka, awokado, pomidorki koktajlowe, mango, do dekoracji
  • wodorostów nori pokrojony w paski (ok. 7 x 1 cm)
    1 płat
  • ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie) do dekoracji
    1 łyżka
  • sos sojowy do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 158.5 kcal / 663.2 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 27.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 382.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...