Urządzenia i Akcesoria
Sushi donuty
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
-
260 g ryżu do sushi
-
1200 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
-
2 łyżki octu ryżowego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 awokado (150-200 g), dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
olej, do natłuszczeniaolej sezamowy do natłuszczenia
-
100 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry, lub tuńczyka, świeżego, jakości sashimi, pokrojonego w plastry (patrz wskazówka)100 g wędzonego łososia w plastrach
-
warzywa i/lub owoce, mieszane np. ogórek, rzodkiewki, marchewka, awokado, pomidorki koktajlowe, mango, do dekoracji
-
1 płat wodorostów nori pokrojony w paski (ok. 7 x 1 cm)
-
1 łyżka ziaren sezamu, czarnego (opcjonalnie) do dekoracji
-
sos sojowy do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
382.6 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
663.2 kJ /
158.5 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia fusion
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Truskawkowa iced matcha
5 min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Krem pistacjowy
40 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Dhal z soczewicy ze szpinakiem i krewetkami
35 min
Żelki mango
2 godz. 30 min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min