Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna fasoli (7 g)
- 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 850 g wody
- 10 g soli
- 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- przecier pomidorowy, typu passata, z bazylią lub ziołami, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 4481.5 kJ / 1071.1 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 206 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1966.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1h 55 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20min
Focaccia na długo rosnącym cieście
20 Std.
Fettucine Alfredo
25 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Bagietki
15 Std.
Gruzińskie placki z mięsem (kubdari)
1 godz. 50 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Focaccia
2h 50min