Pizza rzymska
TM6

Pizza rzymska

4.2 (17 ocen)

Składniki

  • 500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna fasoli (7 g)
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 850 g wody
  • 10 g soli
  • 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • przecier pomidorowy, typu passata, z bazylią lub ziołami, do posmarowania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
4481.5 kJ / 1071.1 kcal
Białko
33.2 g
Węglowodany
206 g
Tłuszcz
17.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Błonnik
9.7 g
Sód
1966.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy