Pizza rzymska

Pizza rzymska

4.2 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
2 sztuki

Składniki

  • 500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna fasoli (7 g)
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 850 g wody
  • 10 g soli
  • 15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • przecier pomidorowy, typu passata z bazylią lub ziołami, do posmarowania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1966.8 mg
Białko 33.2 g
Kalorie 4481.5 kJ / 1071.1 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 206 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...