Urządzenia i Akcesoria
Pizza rzymska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz.
2 sztuki
Składniki
-
500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna fasoli (7 g)
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
850 g wody
-
10 g soli
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
przecier pomidorowy, typu passata z bazylią lub ziołami, do posmarowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1966.8 mg
Białko
33.2 g
Kalorie
4481.5 kJ /
1071.1 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
206 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziemniaczana tortilla z kurczakiem i warzywami (TM7, TM6, TM5)
45min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30min
Pizza neapolitańska
9h
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45min
Focaccia
2h 50min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1h
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1h 15min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1h 55min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2h 10min
Klasyczne chlebki naan
1h 30min