Wersje kompatybilne
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 50 g cukru
- 8 łyżeczek kawy zbożowej, rozpuszczalnej, Inka® Klasyczna
- 120 g napoju roślinnego, dowolnego, Inka®
- 2 puszki mleczka kokosowego (400 g każda), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
- truskawki, świeże, przekrojone na pół, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1985.2 kJ / 474.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 24.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koktajl z herbatą matcha i pistacjami
10 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM5)
25 min
Lodowe flurry
6 Std. 20 Min
Deser lodowy z kawałkami ciastek
6h 30 min
Szampańskie trifle truskawkowo-malinowe
5h 40min
Zupa krem z ziemniaków XXL
55 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6h 30 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Migdałowe ciasto z tahini
1j 30 menit
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 menit