Urządzenia i Akcesoria
Bawarski chleb preclowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kromek
Składniki
-
225 g mleka
-
25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
380 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki soli
-
90 g sody oczyszczonej
-
woda do gotowania (ok. 3 l)
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
2457.3 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
675.9 kJ /
161.6 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
26.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Bagietki
15 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Chleb tygrysi
4 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Chleb jogurtowy
3 godz.