
Urządzenia i Akcesoria
Bawarski chleb preclowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kromek
Składniki
-
225 g mleka
-
25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
380 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki soli
-
90 g sody oczyszczonej
-
woda do gotowania (ok. 3 l)
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
161.6 kcal /
675.9 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
3.4 g
Węglowodany
26.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
2457.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Bagietki rustykalne
15 godz.
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min