Urządzenia i Akcesoria
Bawarski chleb preclowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kromek
Składniki
-
225 g mleka
-
25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
380 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki soli
-
90 g sody oczyszczonej
-
woda do gotowania (ok. 3 l)
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
2457.3 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
675.9 kJ /
161.6 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
26.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Chleb na parze
2 godz. 20 min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 godz. 55 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Chleb tygrysi
4 godz.
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min