Bawarski chleb preclowy

Bawarski chleb preclowy

4.7 160 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 kromek

Składniki

  • 225 g mleka
  • 25 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 380 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 90 g sody oczyszczonej
  • woda do gotowania (ok. 3 l)
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 161.6 kcal / 675.9 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 2457.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...