
Urządzenia i Akcesoria
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
2 żółtka
-
30 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g mleka
-
60 g cukru
-
1 laskę wanilii tylko ziarna (patrz wskazówka)
-
2 szczypty soli
-
150 g mąki pszennej
-
140 g cydru
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia
-
2 jajka
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
migdały, w płatkach do posypania
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.2 kcal /
1289.3 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
50.1 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
119 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 min
Sernik baklava
7 godz.
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM6)
35 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Szybki deser owocowy
5 min