Urządzenia i Akcesoria
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
250 g
Składniki
-
6 ziaren kardamonu, całych
-
10 ziaren pieprzu kolorowego
-
2 goździki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1 gwiazdka anyżu w całości
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
200 g wody
-
170 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 torebki czarnej herbaty
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
26.3 mg
Białko
0.5 g
Kalorie
1169.9 kJ /
279.6 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
70.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Truskawkowo-imbirowy szprycer (moktajl)
15 min
Latte z syropem dyniowo-korzennym
40 min
Sezamki
1 godz. 50 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Kawa mielona waniliowa
5 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 godz. 40 min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Syrop waniliowy
30 min
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Cappuccino czekoladowe
10 min
Napar jabłkowy
40 min