Urządzenia i Akcesoria
Gluten free date, apple and walnut tea bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to grease60 g
-
brown rice240 g
-
pitted dates100 g
-
apple unpeeled, cored and quartered140 g
-
mixed spice1 tsp
-
gluten free baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
psyllium husk1 tbsp
-
sea salt½ tsp
-
shelled walnuts80 g
-
eggs4
-
water120 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
194.3 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
702.4 kJ /
167.9 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten free bread rolls
2 godz. 30 min
Traditional minestrone
45 min
Gluten free cinnamon doughnuts
25 min
Meatballs in tomato sauce
1 godz. 10 min
Spicy Spiralized Zucchini Spaghetti Carbonara
40 min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55 min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1 godz.
Banana and oatmeal energy bars
35 min
Mini bacon and vegetable frittatas
35 min
Zucchini cheddar slice
45 min
Best ever carrot cake
1 godz. 35 min
ABC muffins
40 min