![Brie, speck and walnut risotto Brie, speck and walnut risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC85B5B7-F66C-4175-8D05-65B6A11AFF52/Derivates/08E7EC3C-BF2E-4134-9C5D-09EE6452BFA6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g speck, cut into cubes (1-2 cm)
- 320 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 700 g water
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ⅛ - ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 110 - 125 g Brie cheese, softened and cut into cubes (2-3 cm)
- 20 g walnuts, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2204 kJ / 524.8 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1558.9 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40 Min
Mushroom risotto
30 Min
Creamy turkey stew (TM5)
3h 50min
Rosemary and bacon stuffed onions
1 Std. 50 Min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50 min
White fish and lemon risotto
30 Min
Pear and blue cheese risotto
30 Min
Honey lime chicken supremes with Mango chutney
1 Std. 15 Min
Traditional cocktail sauce
5min
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1 Std.
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min