![Corn and coriander fritters with avocado tahini Corn and coriander fritters with avocado tahini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7EC870AD-9025-4033-A8B1-A865EA6DF00E/Derivates/31A5C581-B0AC-40B2-83FB-07DAF417291C.jpg)
Wersje kompatybilne
Corn and coriander fritters with avocado tahini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avocado tahini
- 1 avocado, flesh only
- 2 tbsp tahini (see Tips)
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
Corn and coriander fritters
- 3 spring onions/shallots (approx. 60 g), cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g kale, leaves only, stalks removed
- 140 g natural yoghurt
- 2 eggs
- 110 g self-raising flour
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- 500 g fresh sweet corn kernels (see Tips)
- 2 pinches cayenne pepper
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2264.3 kJ / 539 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 611.8 mg
Alternatywne przepisy
Israeli couscous salad
1 godz.
Basil pesto
10 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 godz. 15 min
Risotto verde
45 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Green goddess pizza
1 godz. 30 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 godz. 45 min
Falafel with beetroot hommus
20min
Hommus
15 min
Quinoa tabouli
12h 40 min
Hommus dip
5 min