Wrap à la moussaka

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 30 g d'emmental en morceaux
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de carottes en morceaux
  • 60 g de poivron rouge en morceaux
  • 60 g de champignons frais coupés en deux
  • 25 g d'huile d'olive
  • ½ c. à café d'origan déshydraté
  • ¾ c. à café de sel
  • 1 c. à café de poivre moulu
  • ¾ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
  • 200 g de purée de tomates en conserve
  • 250 g de viande de veau hachée
  • 200 g d'aubergine coupée en tranches (1 cm)
  • 10 g de beurre doux
  • 130 g de lait entier
  • 10 g de farine de blé
  • 4 tortillas de blé (Ø 22 cm)

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1008.8 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1938 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...