Poulet au citron et zaatar, boulgour au poireau

Poulet au citron et zaatar, boulgour au poireau

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 2 citrons jaunes dont 1 en quartiers
  • 400 g d'aiguillettes de poulet
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 250 g de boulgour complet
  • 250 g d'eau bouillante
  • ½ c. à café de sel
  • 1 poireau en morceaux de 4 cm
  • 400 g d'eau
  • 1 c. à soupe de zaatar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 388 mg
Białko 27 g
Kalorie 2147.1 kJ / 513.2 kcal
Tłuszcz 22.9 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 53.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...