Salade de boulgour, melon et poulet au pesto de basilic

Salade de boulgour, melon et poulet au pesto de basilic

5.0 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail dégermée
  • 20 g de graines de tournesol
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 30 g de basilic frais (1 bouquet), effeuillé
  • 40 g d'huile d'olive
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1000 g d'eau
  • 250 g de boulgour
  • 400 g de blancs de poulet
    400 g de filets de dinde, sans peau
  • 1 c. à café de sel fin
  • 250 g de melon en morceaux
  • 50 g de roquette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30 g
Kalorie 2062 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...