Salade de poulet, pêches et épinards aux noix

Salade de poulet, pêches et épinards aux noix

4.2 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

  • 80 g de noix décortiquées
  • 80 g d'huile d'olive
  • 1 gousse d'ail
  • 300 g de filets de poulet, avec ou sans peau coupés en lanières (1 x 3-4 cm) et épongés avec du papier absorbant
  • 2 - 3 pincées de sel et ½ c. à café
  • 150 g de pêches en tranches (1 cm)
    150 g d'abricots frais, en tranches (1 cm)
  • 30 g de vinaigre de cidre
  • 15 g de moutarde
  • ½ c. à café de poivre noir moulu
  • ½ c. à café de paprika
  • 2 - 3 pincées de sucre en poudre
  • 300 g d'épinards frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 767.9 kcal / 3212.7 kJ
Białko 21.4 g
Tłuszcz 73 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 532.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...