Pulpety po myśliwsku

4.8 38 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 15 g grzybów, suszonych
  • 300 g gorącej wody
  • 750 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 30 g bułki tartej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 230 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 380 g wody
  • ¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¾ łyżeczki cukru
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 liście laurowe, suszone
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 947.8 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 1695.2 kJ / 405.2 kcal
Tłuszcz 28.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...