Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe w sosie własnym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
30 g oleju
-
120 - 130 g kostek boczku
-
250 - 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
6 plastrów schabu wieprzowego (120-150 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
35 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
10 g sosu sojowego
-
20 g musztardy
-
40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
373.1 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1017.7 kJ /
243.2 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1h 10min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1h
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1h 10min
Cordon bleu z kurczaka
20min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30min
Pulpety po myśliwsku
1h
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1h 25min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50min
Stroganow z kurczaka
1h 20min