Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe w sosie własnym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
oleju30 g
-
kostek boczku120 - 130 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki250 - 300 g
-
schabu wieprzowego (120-150 g każdy)6 plastrów
-
sól do oprószenia
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia35 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sojowego10 g
-
musztardy20 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu40 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.2 kcal /
1017.7 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
373.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
1 godz. 10 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min