Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe w sosie własnym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
30 g oleju
-
120 - 130 g kostek boczku
-
250 - 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
6 plastrów schabu wieprzowego (120-150 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
35 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
400 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
10 g sosu sojowego
-
20 g musztardy
-
40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.2 kcal /
1017.7 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
373.1 mg