Urządzenia i Akcesoria
Bigos cygański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
30 g wody
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub w plastry
-
55 g oliwy z oliwek55 g oleju
-
200 - 300 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)200 - 300 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
450 g kiełbasy (np. śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
5 g octu jabłkowego
-
1 - 2 łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1297 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
2165.7 kJ /
517.6 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
17.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernikowy sernik królewski
1 godz. 40 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Roladki drobiowe ze szparagami i ryżem
1 godz. 10 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Wrapy à la moussaka
50 min
Makaron Pastalaya z Luizjany
1 godz.
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min