Urządzenia i Akcesoria
Ryż z wieprzowiną i papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego w 2-3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
75 g cebuli pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
40 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
40 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
150 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
200 g wody
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
741.5 kcal /
3102.3 kJ
Białko
30.6 g
Tłuszcz
34.9 g
Węglowodany
68.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1442.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min