Urządzenia i Akcesoria
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
1 polędwica wieprzowa (ok. 600 g)
-
6 - 9 suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
1 kulka sera mozzarella (125 g), pokrojona na 3 kawałki
-
3 łyżki oleju
-
3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
700 g wody
-
700 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki700 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm)
-
400 g różyczek brokułu
-
80 - 100 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego1 - 2 gałązki tymianku, świeżego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1522.7 mg
Białko
32.8 g
Kalorie
2949.1 kJ /
704.9 kcal
Tłuszcz
45.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
20.1 g
Węglowodany
46.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
1 godz. 45 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min