Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • polędwica wieprzowa (ok. 600 g)
    1
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    6 - 9
  • sera mozzarella (125 g), pokrojona na 3 kawałki
    1 kulka
  • oleju
    3 łyżki
  • pasty harissa (patrz wskazówka)
    3 łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 ½ łyżeczki
  • wody
    700 g
  • ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm)
    700 g
    700 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
  • różyczek brokułu
    400 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 - 100 g
  • tymianku, świeżego
    1 - 2 gałązki
    ¼ - ½ łyżeczki tymianku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 704.9 kcal / 2949.1 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 45.3 g
Węglowodany 46.1 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 20.1 g
Sód 1522.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...