Urządzenia i Akcesoria
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
polędwica wieprzowa (ok. 600 g)1
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych6 - 9
-
sera mozzarella (125 g), pokrojona na 3 kawałki1 kulka
-
oleju3 łyżki
-
pasty harissa (patrz wskazówka)3 łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 ½ łyżeczki
-
wody700 g
-
ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm)700 g
-
różyczek brokułu400 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 - 100 g
-
tymianku, świeżego1 - 2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
704.9 kcal /
2949.1 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
45.3 g
Węglowodany
46.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
20.1 g
Sód
1522.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6)
35 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM5)
35 min
Czeskie knedliki z jagodami
45 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Kanapki rainbow (TM6)
40 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6)
30 min