Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Pulpety
-
6 - 12 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
40 g bułki tartej
-
80 g mleka
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
-
230 g wody
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
-
20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia20 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
1 ząbek czosnku
-
600 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1104.8 mg
Białko
29.2 g
Kalorie
2089 kJ /
499.3 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
30.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potrawka z żeberek i ziemniaków w piwnym sosie
1 godz. 30 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Ryż z łososiem i pieczarkami
35 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Pikantny gulasz na ciemnym piwie
4 godz.
Zupa dyniowa
25 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min