
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 plastry szynki gotowanej
- 4 plastry sera żółtego
- jajko roztrzepane, od panierowania
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 265.6 kcal / 1111.4 kJ
- Białko
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Sód
- 715.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.