![Cordon bleu z kurczaka Cordon bleu z kurczaka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8c492a697fceec0b026e34a1981872ba/Derivates/24cd29f6236cd9a7aea0124b7f190c56886eef66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 plastry szynki gotowanej
- 4 plastry sera żółtego
- jajko, roztrzepane, od panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 715.9 mg