Urządzenia i Akcesoria
Cordon bleu z kurczaka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 sztuki
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 plastry szynki gotowanej
-
4 plastry sera żółtego
-
jajko roztrzepane, od panierowania
-
bułka tarta do panierowania
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
715.9 mg
Białko
42.1 g
Kalorie
1111.4 kJ /
265.6 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak w cieście francuskim
45min
Karbonatki
30min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1h 25min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h
Roladki schabowe w sosie własnym
1h 30min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1h 10min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1h 10min