Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 plastry szynki gotowanej
- 4 plastry sera żółtego
- jajko, roztrzepane, od panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 715.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1小时
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 Std. 30 Min
Drobiowa pieczeń z Varomy
1小时 15 分钟
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6)
1 Std. 10 Min
Karbonatki
30min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1小时
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30min
Kotlety pożarskie
40min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 Std. 10 Min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Kurczak w cieście francuskim
45 Min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 Min