Cordon bleu z kurczaka
TM6 TM5

Cordon bleu z kurczaka

4.8 ( 783 oceny )

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 4 plastry sera żółtego
  • jajko roztrzepane, od panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
265.6 kcal / 1111.4 kJ
Białko
42.1 g
Tłuszcz
9.4 g
Węglowodany
1.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
715.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy