
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
kostek boczku150 g
-
oleju15 g
-
ząbki czosnku2
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
bułki tartej30 g
-
sosu sojowego (opcjonalnie)1 łyżka
-
papryki słodkiej, mielonej⅓ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej⅓ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni500 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki700 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
mąki pszennej30 - 35 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
851.4 kcal /
3562.1 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
60.9 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Sód
1120.8 mg