
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
150
g kostek boczku
lub 150 g wędzonego boczku pokrojonego w 1 cm kostkę - 15 g oleju
- 2 ząbki czosnku
- 500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- 30 g bułki tartej
- 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie)
- ⅓ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ⅓ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
- 500 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 30 - 35 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 851.4 kcal / 3562.1 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Sód
- 1120.8 mg