Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami

Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami

4.7 1.5K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • kostek boczku
    150 g
    150 g wędzonego boczku, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • oleju
    15 g
  • ząbki czosnku
    2
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    500 g
  • jajko
    1
  • bułki tartej
    30 g
  • sosu sojowego (opcjonalnie)
    1 łyżka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ⅓ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ⅓ łyżeczki
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    ½ łyżeczki
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
    500 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    700 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • mąki pszennej
    30 - 35 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 851.4 kcal / 3562.1 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 60.9 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Sód 1120.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...