Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g sweet potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 3 Tbsp olive oil
- 100 g sourdough bread, toasted, torn in pieces (2-3 cm)
Puff Pastry
- 200 g unsalted butter (diced 2 cm and previously frozen for 1-2 hours)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
Filling
- 150 g red onions, quartered
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 2 Tbsp olive oil
- 150 g kale, sliced in strips (1 cm)
- 200 g fresh baby spinach
- 100 g cooked chestnuts, peeled, crumbled
- 50 g pine nuts
- 1 lemon, thin peelings of skin and 10 g juice
- 3 garlic cloves
- 10 g unsalted butter
- 250 g button mushrooms
Assembly
- 1 medium egg, for glazing
- 1 Tbsp milk, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
Alternatywne przepisy
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Lentil Moussaka
3h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Root Vegetable Gratin
1 Std.
Festive Nut Roast Wreath
2 Std.
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30 min