Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g parsnips, peeled, halved lengthways or quartered if large
- 6 garlic cloves, unpeeled
- 1 Tbsp sunflower oil
- 5 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh sage leaves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 75 g cooked, peeled chestnuts
- 80 g vegan soft cheese
- 80 g coconut yoghurt, vegan
- ½ tsp ground cumin
- 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 677 kJ / 162 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 126 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Honey Parmesan Parsnips
50 Min
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1 Std. 40 Min
Red Pepper Houmous
5 Min
Stuffed Butternut Squash with Feta
1h 50min
Mushroom Stroganoff
30 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 Min
Vegetable Oat Bake
1h 15min
Festive Nut Roast Wreath
2h
Curried Parsnip Soup
30 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min