Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g white sandwich bread, sliced, toasted
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 60 g onions, quartered
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 garlic clove
- 175 g frozen green peas, defrosted
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 150 g courgettes, diced (1 cm)
- 30 g double cream
- 2 medium eggs
- 1 pinch ground cayenne pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Gratin
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Lentil Moussaka
2h 20min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Tomato Pie
3h
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1h 20 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 Std. 50 Min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h