Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dip
- 250 g Greek yoghurt
- 20 g lemon juice
- 10 g olive oil
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Potato Cakes
- 100 g dried chickpeas
- 400 g sweet potatoes, cut in pieces
- 240 g tinned cannellini beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g rolled oats
- 10 g soy sauce
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch dried chilli flakes
- 100 g fresh baby spinach
- 4 - 6 Tbsp coconut oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 366 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20 min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1h 30min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10min
Orange and Coconut Squares
35min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h