Urządzenia i Akcesoria
Sweet Potato and Spinach Cakes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
Dip
-
Greek yoghurt250 g
-
lemon juice20 g
-
olive oil10 g
-
fresh basil leaves only1 sprig
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
Potato Cakes
-
dried chickpeas100 g
-
sweet potatoes cut in pieces400 g
-
tinned cannellini beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)240 g
-
spring onions cut in pieces30 g
-
rolled oats20 g
-
soy sauce10 g
-
garlic clove1
-
fine sea salt1 tsp
-
dried chilli flakes1 pinch
-
fresh baby spinach100 g
-
coconut oil for frying4 - 6 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15 g
Kalorie
1529 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
50.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 godz.
Potato Curry
12 godz. 50 min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 godz. 10 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50 min
Pasta with Squash and Chickpeas
30 min
Chickpea Pancakes
20 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min
Quinoa Broth
35 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min