Moroccan Chickpea and Halloumi Pie

Moroccan Chickpea and Halloumi Pie

4.5 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    80 g
  • olive oil
    10 g
  • ras el hanout
    1 tsp
  • harissa
    1 tsp
  • passata
    200 g
  • roasted red peppers, preserved drained, cut in strips (1 cm)
    360 g
  • tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
    240 g
  • halloumi cheese diced (1.5 cm)
    175 g
  • fresh parsley leaves roughly chopped
    5 g
  • olive oil spray
  • filo pastry sheets
    5

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 311 kcal / 1307 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 34 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 980 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...