Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 1 tsp ras el hanout
- 1 tsp harissa
- 200 g passata
- 360 g roasted red peppers, preserved, drained, cut in strips (1 cm)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 175 g halloumi cheese, diced (1.5 cm)
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- olive oil spray
- 5 filo pastry sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1307 kJ / 311 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 980 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35 Min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Lentil Moussaka
3h 30min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Coconut and Spinach Dahl
50min