Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 1 tsp ras el hanout
- 1 tsp harissa
- 200 g passata
- 360 g roasted red peppers, preserved, drained, cut in strips (1 cm)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 175 g halloumi cheese, diced (1.5 cm)
- 5 g fresh parsley leaves, roughly chopped
- olive oil spray
- 5 filo pastry sheets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1307 kJ / 311 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 980 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coconut Dhal
20 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Vegetarian Chilli
35 min
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Goat's Cheese Pie
1h 10min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min