Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cashew nuts
- 550 g water, plus extra for soaking
- 1 ½ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 4 potatoes, large (approx. 680 g), cut in pieces (2-3 cm)
- 180 g onions, cut in 8 pieces then separated into layers
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 190 g cauliflower, cut in pieces (4 cm)
- 50 g dried apricots, cut in pieces (1 cm)
- 1 Tbsp curry powder
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 Tbsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ - ½ tsp garam masala, to taste
- 70 g fresh baby spinach
- 270 g tinned borlotti beans, drained (1 x 400 g tin)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1608 kJ / 384 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chick Pea Curry
35min
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Leftover Curry
1h 10min
Indian vegetable curry
50min
Indian vegetable curry
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Vegetable Stroganoff
30 min
Slow-cooked Chickpea Stew
4 godz. 15 min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40min
Sweet Potato Curry
30 min