Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cashew nuts
- 550 g water, plus extra for soaking
- 1 ½ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 4 potatoes, large (approx. 680 g), cut in pieces (2-3 cm)
- 180 g onions, cut in 8 pieces then separated into layers
- 200 g carrots, sliced (1 cm)
- 190 g cauliflower, cut in pieces (4 cm)
- 50 g dried apricots, cut in pieces (1 cm)
- 1 Tbsp curry powder
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 Tbsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ - ½ tsp garam masala, to taste
- 70 g fresh baby spinach
- 270 g tinned borlotti beans, drained (1 x 400 g tin)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1608 kJ / 384 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Vegetable Biryani
50min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Cape Malay Vegetable Curry
35min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10 min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Vegetable Stroganoff
30min
Chick Pea Curry
35min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min