Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)

Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • liści szpinaku baby, świeżych
    120 g
  • cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    140 g
  • marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    140 g
  • oliwy z oliwek
    45 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 - 15 g
  • ząbki czosnku
    3
  • grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry
    110 g
    110 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    2 łyżeczki
  • cebuli dymki przekrojonej na pół
    80 g
  • polędwicy wołowej pokrojonej w 0,5 cm plastry
    230 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • sosu Hoisin (patrz wskazówka)
    60 g
  • oleju sezamowego
    2 łyżeczki
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 294.5 kcal / 1232 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 924.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...