Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym

Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym

3.8 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • 90 g płatków owsianych, górskich
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 1000 g wody
  • 2 ¾ łyżeczki soli
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 500 g filetów z morszczuka bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 90 g serka topionego sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376.8 kcal / 1576.8 kJ
Białko 29.3 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 42.1 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1055.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...