Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
90 g płatków owsianych, górskich
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
500 g filetów z morszczuka bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
90 g serka topionego sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055.1 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
1576.8 kJ /
376.8 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15 min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 godz. 10 min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6, TM7)
30 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1 godz. 10 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Makaron bolognese z indykiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 25 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min