Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
TM6 TM5

Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym

3.9 (18 ocen)

Składniki

  • 90 g płatków owsianych, górskich
  • 10 g liści bazylii, świeżych
  • 1000 g wody
  • 2 ¾ łyżeczki soli
  • 10 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 500 g filetów z morszczuka, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 2 jajka
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 200 g jogurtu typu greckiego
  • 90 g serka topionego, sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1576.8 kJ / 376.8 kcal
Białko
29.3 g
Węglowodany
42.1 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Błonnik
4.6 g
Sód
1055.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy