Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
90 g płatków owsianych, górskich
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
500 g filetów z morszczuka bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
90 g serka topionego sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055.1 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
1576.8 kJ /
376.8 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz na parze z sosem koperkowym i marchewkową kaszą jaglaną
40 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM5)
30 min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Ryba z sosem tahini i kalafiorową sałatką tabbouleh
35 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min