
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
90 g płatków owsianych, górskich
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
500 g filetów z morszczuka bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
90 g serka topionego sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376.8 kcal /
1576.8 kJ
Białko
29.3 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
42.1 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1055.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Gulasz cielęcy z czerwoną papryką i ziemniakami
1 godz. 45 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM6)
25 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6)
1 godz.
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6)
30 min