Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
90 g płatków owsianych, górskich
-
10 g liści bazylii, świeżych
-
1000 g wody
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
500 g filetów z morszczuka bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
2 jajka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
200 g jogurtu typu greckiego
-
90 g serka topionego sera kremowego Hochland® ze szczypiorkiem i cebulką, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055.1 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
1576.8 kJ /
376.8 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
42.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Klopsiki z ciecierzycy w sosie pomidorowo-paprykowym z kaszą kuskus i pieczonymi warzywami (TM5)
25 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min