
Urządzenia i Akcesoria
Koreański makaron japchae (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
koreańskiego makaronu z tapioki i batatów (patrz wskazówka)150 g
-
grzybów shiitake, suszonych5 - 10 g
-
ciepła woda do namaczania
-
sosu sojowego tamari bezglutenowego50 g
-
oleju sezamowego, prażonego plus 1 łyżeczka40 g
-
cukru20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
polędwicy wołowej pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)200 g
-
marchewki z odciętymi końcami, pokrojonej na 5 cm kawałki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
pieczarek150 g
-
jajka2
-
soli1 łyżeczka
-
wody1000 g
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
ząbki czosnku4
-
oleju15 g
-
ziaren sezamu, prażonych2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
388.8 kcal /
1626.6 kJ
Białko
17.8 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
1411.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Koreański makaron japchae (TM5)
1 godz. 15 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1 godz. 30 min
Zupa miso, sałatka z makaronem azjatyckim; Muffinki matcha (bez laktozy)
1 godz. 45 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
1 godz. 30 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1 godz. 10 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min