Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g wody
-
160 g ziemniaków pokrojonych w 2-3 cm kostkę
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko dokładnie umyte
-
4 łyżki zielonego groszku, konserwowego odsączonego (ok. 60 g)
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
557.7 mg
Białko
12.1 g
Kalorie
1537.7 kJ /
367.5 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
39.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min